Huishoudtips | Wasmachine gebruik

  • Geplaatst op
Huishoudtips | Wasmachine gebruik

Bij Multimart leveren we verschillende witgoed apparatuur, waaronder de wasmachine.
Het aanschaffen van een juiste wasmachine kan een ingewikkeld proces zijn. Je wilt graag een energiezuinige wasmachine, maar ook is de gebruiksvriendelijkheid een belangrijk onderdeel van de keuze. Nadat de keuze is gemaakt voor de wasmachine die bij je past is het belangrijk om de wasautomaat optimaal te gebruiken zodat je was fris blijft en de machine lang mee gaat. Gebruik een goede dosering wasmiddel zodat de was langer mooi blijft. Maar wist je dat je wasmachine het ook prettig vindt om zelf schoon gemaakt te worden?

 

Ben je benieuwd naar meer tips voor de wasmachine? Lees dan verder over hoe je optimaal gebruik maakt van de wasmachine:

  1. Gebruik de juiste dosering wasmiddel
  2. Sorteer de was op temperatuur, kleur en stof
  3. Kies het juiste wasprogramma
  4. Maak de wasmachine regelmatig schoon

 

Gebruik de juiste dosering wasmiddel

Wist je dat het belangrijk is om niet te veel wasmiddel te gebruiken? De was blijft veel mooier met de juiste wasmiddeldosering. Als je regelmatig te veel wasmiddel gebruikt wordt de was ruw en vaal. Ook laat overtollig gebruik zeepresten achter, welke later kunnen gaan stinken. Kies daarnaast voor het juiste wasmiddel. Voor witte handdoeken gebruik je wasmiddel voor witte was en voor de donkere en bonte was kies je een ander wasmiddel. Je fijne was houd je mooi door speciale fijne wasmiddel te gebruiken. Zo krijgt elke stof de juiste behandeling die hij verdient! 

 

Sorteer de was op temperatuur, kleur en stof

Gooi nooit al je was in een keer in de wasmachine, maar maak aparte stapels en houd witte, bonte en donkere was uit elkaar. Sorteer daarnaast ook de fijne stoffen van katoen, geen spijkershort bij een linnen blouse. Mocht je er niet uitkomen, kan je altijd de wasetiketten checken. 

 

Welk wasprogramma kies je?

Er zitten natuurlijk niet voor niks zoveel verschillende programma’s op de wasmachine. Verdiep je goed in de functies die je wasmachine aanbiedt. Handdoeken was je op 60°C, maar sommige wasmachines hebben een apart programma speciaal voor handdoeken. Lingerie stop je in een speciaal waszakje, sluit ritsen en knopen, en keer je kleding binnenstebuiten. Zo blijft de was veel langer mooi! 

 

Wasmachine schoonmaken

Voorkom stank! Een waardevolle huishoudtip is om de wasmachine ook zelf schoon te maken. Dit kan door middel van een hete was draaien, zet een katoenprogramma aan op 90°C. Daarnaast is het belangrijk om ook de lade goed schoon te houden, spoel deze maandelijks schoon zo voorkom je dat er zeepresten zich ophopen. 

Geniet na het gebruik van deze tips vooral van je heerlijke frisse was uit de wasmachine! De volgende stap is de droger, bekijk hier ons aanbod van drogers