Huishoudtips | De Amerikaanse Koelkast

Huishoudtips | De Amerikaanse Koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn aan een grote opmars bezig en worden steeds populairder. Dit komt door de voordelen die deze koelkasten bieden ten opzichte van de Europese koelkast. In deze blog vertellen we jou meer over ons grote koelkasten aanbod en zetten we alle voordelen op een rij, die je moet weten wanneer je twijfelt om een American beauty te kopen.

Amerikaanse koelkasten zijn aan een grote opmars bezig en worden steeds populairder. Dit komt door de voordelen die deze koelkasten bieden ten opzichte van de Europese koelkast. In deze blog vertellen we jou meer over ons grote koelkasten aanbod en zetten we alle voordelen op een rij, die je moet weten wanneer je twijfelt om een American beauty te kopen.

Soorten Amerikaanse koelkasten
Amerikaanse koelkasten heb je in allerlei soorten en maten, maar staan vooral bekend om hun grote volume. Bij MultiMart hebben we koelkasten van LG, Exquisit, OCEAN, Whirlpool en Samsung. Genoeg keuze dus. Maar welke voordelen heeft een Amerikaanse koelkast nou eigenlijk?


Voordelen van een Amerikaanse koelkast:

1. Veel ruimte

Een Amerikaanse koelkast is erg ruim met enorm veel opslagruimte. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat je ruimte tekort komt om je favoriete items koel te houden. Heeft de supermarkt een goede aanbieding, dan kun je gerust wat extra meenemen. Aan ruimte geen gebrek.

Kun je niet zo goed inschatten welke capaciteit jij nodig hebt voor je gezin, kijk dan naar het aantal liter. Dit bepaalt hoeveel je in je koelkast kwijt kunt. Een huishouden van 1 á 2 personen gebruiken gemiddeld 150 liter koelruimte. Dit betekent dat een koelkast met ongeveer 600+ liter ruim genoeg is voor een huishouden van 5 personen. Benieuwd naar koelkasten met een grotere capaciteit? Bekijk dan hier al onze Amerikaanse Side by Side koelkasten. Deze zijn gegarandeerd groot genoeg voor jou en je hele gezin.

 

2. Waterdispenser en ijsmachine.

Waar de Europese koelkast vaak een ‘boven’ en ‘onder’ hebben zitten bij een Amerikaanse koelkast het vries en het koelgedeelte naast elkaar (side by side). Met een Amerikaanse koelkast is zelf ijsblokjes maken of kopen verleden tijd. De ijsmachine gebruik je vaker dan je denkt, voor lekkere milkshakes, een cocktail later op de avond of voor een koud glas cola. Verder hebben alle Amerikaanse koelkasten een ingebouwde ‘waterdispenser’. Hiermee kun je op elk moment van de dag een koud glas water tappen. Ideaal in dit klimaat!


3. Nieuwe slimme technologie

Ook hebben tegenwoordig veel Amerikaanse koelkasten een technologie die voorkomt dat ongewenste ijsvorming plaatsvindt in het vriesgedeelte. Dit heet de ‘Frost Free’-functie. Deze functie blaast voortdurend koele lucht door jouw koelkast, zodat ongewenst ijs zich niet kan opbouwen. Door deze nieuwe technologie blijft vers eten ook langer vers.


4. Energie besparend / energiezuiniger dan ooit

Het is verleden tijd dat een Amerikaanse koelkast veel energie verbruikt, want de nieuwe modellen zijn zo energiezuinig mogelijk gemaakt. Aan het energielabel kun je zien wat het energieverbruik is van de koelkast. Ook hebben bijna alle koelkasten meerdere koelstanden. Hiermee heb je niet alleen invloed op hoeveel energie ze verbruiken, maar ook op het hoeveelheid geluid dat ze maken. Bekijk hier al onze Amerikaanse koelkasten die het meest zuinig zijn, deze worden op onze website met A++ beschreven.


5. Past bij elke keuken/interieur

De Amerikaanse koelkast past bij elke keuken en maakt je huis in één oogopslag veel moderner. Je keuken hoeft niet groot te zijn om een Amerikaanse koelkast te hebben. De modellen zijn er in verschillende soorten en maten, zodat je een model kunt kiezen dat aansluit op je bestaande keukenindeling. Wil je liever wit, grijs, zwart of toch RVS? MultiMart heeft veel keuze in verschillende kleuren zodat jouw nieuwe koelkast bij jou en je huis past.


Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier al onze Amerikaanse koelkasten. Bij MultiMart hebben we witgoed in overvloed!