Huishoudtips | Van sap tot soep: welk apparaat kies je?

Huishoudtips | Van sap tot soep: welk apparaat kies je?

Verse smoothies, sapjes en soepen, heerlijk. Maar er zijn zoveel apparaten, hoe maak je de juiste keuze? De citruspers, sapcentrifuge, slowjuicer of toch de blender? Lees snel verder als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste keukenapparatuur.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar, gezond van start!
Van sap tot soep: welk apparaat kies je?


Citruspers

De naam zegt het al: hiermee kan je allerlei citrusvruchten omtoveren in heerlijke, gezonde citrussappen. Je kan hem gebruiken van de kleinste limoen tot de grootste grapefruit.
De Princess Juicer elektrische citruspers komt met een druppelstop. Deze druppelstop zorgt ervoor dat je zonder knoeien van glas kan wisselen tijdens het persen, en dat er na het persen geen plakkerige resten op je aanrecht achterblijven. Voordeel van de citruspers is dat je maar één hand nodig hebt en dat die hand door de hendel ook niet vies wordt. Fijn, want naast een glas sap heb je met een citruspers vaak ook een hand vol plakkerigheid.


Sapcentrifuge

Heb jij zin in lekkere sapjes? Dan is de sapcentrifuge de juiste keuze. Groente en fruit mogen in zijn geheel het apparaat in. De sapcentrifuge rapst de ingrediënten en persen hieruit de vloeistof. De pulp blijft achter en het sap komt eruit. Hierdoor bevat het sap wat minder vezels dan een smoothie uit de blender. Maar het sap is daarom wel heerlijk ‘clean’.
Tip: gooi de pulp niet weg, maar gebruik het in bijvoorbeeld een carrotcake of gezonde muffin!


Slowjuicer

Een slowjuicer is vergelijkbaar met een sapcentrifuge, echter draait de slowjuicer minder toeren en dus ‘slow’. Het apparaat draait langzaam rond en perst het sap zo door de zeef. Hierdoor gaan voedingsstoffen en smaak niet verloren. Op zoek naar een krachtige slowjuicer? De juicer van Philips wil je dan in je keuken hebben. Gemak dient de mens, vooral héél fijn voor de vroege vogels onder ons!

Blender

Een blender is een veelzijdig apparaat wat ideaal is voor het maken van soepen en smoothies, deze zijn wat dikker van structuur in vergelijking met vloeistoffen uit een pers, centrifuge of juicer. Wanneer je een blender gebruikt heb je een gezond voordeel ten opzichte van de sapcentrifuge en pers. Dit omdat de blender hele stukken groente en fruit verwerkt. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen bewaard. Let bij aankoop van een blender op het vermogen van de motor. Een krachtige motor kan ook hardere ingrediënten vermalen zoals noten en ijs. Onze Nutribullet in het assortiment van Multimart is een echte aanrader!

Met deze tips moet het dus wel goed gaan komen met die voornemens voor het nieuwe jaar. Bekijk hier de lekkerste recepten! Proost alvast!